Festival Rahvustikandi Ühendab

Festival „Rahvustikand ühendab 2024“ kutsub kõiki ainulaadsele peole, kus rahvad ühinevad läbi armastuse kunsti, rahvakunsti ja traditsioonide vastu!

Ülemaailmse Ukraina rahvsutikandi võšõvanka päeva ja Eesti kultuuririkkuse aasta 2024 puhul korraldab Ukraina Organisatsioonide Assotsiatsioon Eestisit koos Vabaõhumuuseumiga teist korda festivali „Rahvustikand ühendab“.

Üritus on mõeldud ukrainlaste, eestlaste ja teiste Eestis esindatud rahvusvähemuste rahvaste ja kogukondade ühendamiseks, soovis säilitada iidseid rahvatraditsioone ja -kultuuri, samuti tutvustada üksteisele oma rahvusrühma ja rahvuslikku kultuuripärandit. Seetõttu valitigi festivali motoks hüüdlause „Sarnasus ühendab – erinevus rikastab“!

Kontserdikavas osalejate registreerimine


Eelmisel aastal toimus festival „Rahvustikand ühendab“ esmakordselt ning see tunnistati Integratsiooni Sihtasutuse ja Kultuuriministeeriumi ekspertide hinnangul aasta parimaks lõimumisürituseks.

Kuidas möödus festival möödunud aastal

Käesoleval aastal toimub festival „Rahvustikand ühendab“ 19. mail kell 12.00-21.00 Eesti Vabaõhumuuseumi territooriumil ning juba praegu valmistame ette palju huvitavaid ja põnevaid tegevusi täiskasvanutele ja lastele:

  • Ukraina, Eesti ja teiste Eestis elavate rahvaste tootjate autentsete kaupade laadamüük;

  • töötoad ja lasteruum;

  • Ukraina, Eesti ja teiste rahvusköökidega tänavatoiduväljakud;

  • kontserdikava rahvatantsude ja -lauludega;

  • Ukraina tikandite väljapanek;

  • etendus „Ukraina pulm“;

  • viktoriinid ja pidulik loterii;

  • festivali peaesineja (erikülaline).

Liituge meiega sellel erilisel päeval!

  • Liituge meiega sellel erilisel päeval!

  • Kas võite korraldada meistriklassi täiskasvanutele või lastele?

  • Kas soovid saada osaks meeskonnast ja saada unustamatut kogemust?

Palun esitage avaldus isavõtuks kuni 1. maini 2024. aastal


Loogem üheskoos särava ja uskumatu kultuuride festivali, mida mäletatakse veel aastaid!

Jälgi kuulutusi meie Facebooki lehel ja Instagramis. Peagi anname kõigile soovijatele teada uutest koostöövõimalustest festivali raames.

Koostöö ja ettepanekute tegemiseks võtke ühendust press@ukraine.ee. Kirja teemasse märkige kindlasti „Rahvustikand ühendab“ ja oma kirja teema.

Rohkem Ukraina organisatsioonide Assotsiatsiooni Eestis festivalidest lugege siit


Uudised rubriigist Festival Rahvustikandi Ühendab

Фестиваль "Вишиванка об'єднує" | Rahvustikandi Ühendab 2024 | Таллінн

Зустрічайте! Фестиваль "Вишиванка об'єднує" запрошує всіх бажаючих на унікальне свято єднання народів через любов до мистецтва, народної творчості та традицій!

19 mai 2024

Festival „Rahvustikand ühendab“ laieneb ja kutsub vabatahtlikke!

Kuidas möödus festival eelmisel aastal läks ja miks see sündmus nii tähtis on? Mis oli kõige meeldejäävam ja mida sel aastal oodata? Kutsume teid kuulama Raadio 4 saates Ukraina Organisatsioonide Assotsiatsiooni suhtekorraldusdirektori Inna Gordienko intervjuud ja tuletame meelde, et…

10 aprill 2024

Saage festivali „Rahvustikand ühendab“ kontserdikava osalejaks!

Kas olete valmis lummama publikut oma talendiga ja kaasa lööma aasta säravaima pidupäeva korraldamisel? Festival „Rahvustikand ühendab 2024“ kutsub Teid osalema kontserdikavas!

8 aprill 2024

Rahvustikand ühendab

Seoses rahvusvahelise Rahvustikandi päevaga otsustasid Ukraina Organisatsioonide Assotsiatsioon ja Eesti Vabaõhumuuseum korraldada ainulaadse ürituse-„Rahvustikand ühendab“. Selle üritusega näitame nii ukrainlaste, kui eestlaste püüdlust hoida elus oma pärandit, pakume võimaluse tutvuda teineteise…

8 mai 2023