Ukraina kinoklubi  – 10 filmilinastust Eestis

Ukraina kinoklubi  – 10 filmilinastust Eestis

Oleme uhked, et saame täna tähistada seda päeva, sest ka meil on otsene seos Ukraina kinoga - 2023. aasta veebruaris asutas Ukraina Organisatsioonide Assotsiatsioon Eestis Ukraina Suursaaatkonna Eesti Vabariigis toel Ukraina Filmiklubi Eestis. Kaks korda kuus (ja mõnikord ka sagedamini) tutvustame kõigile soovijatele andekate Ukraina režissööride loodud klassikalist ja kaasaegset kino. Selle aja jooksul oleme Tallinnas, Sõpruse kino ajaloolises majas pidanud juba 10 filmiseanssi. Samuti toimus 2 filmilinastust Tartus ja 2 Narvas.

Meie jaoks on ülimalt oluline ja meeldiv, et iga Ukraina filmi esitlusele tulevad meile külla lugupeetud ja huvitavad külalised. Filmiklubi tegutsemise ajal osalesid linastustel selliste külalistena: Ukraina suursaadik Eestis Maksym Kononenko, Ameerika suursaadik Eestis George Peter Kent, Eesti kaitseminister Hanno Pevkur, Riigikogu liige - Marko Mihkelson, endine Riigikogu liige Tarmo Kruusimäe, Fresh Production Group asutaja - Oleg Štšerbõna, kuulus Eesti skulptor ja kunstnik Tauno Kangro, kuulus ja populaarne Ukraina muusik ja interpreet Oleg Skrypka, Ukraina lavastaja Akhtem Seitablajev.

Meie püsivaatajad teavad, et kõik filmid näidatakse ukraina keeles ingliskeelsete subtiitritega, kuid järgmine seanss on 12. Septembril – siis linastub "Sõna“-maja. Lõpetamata romaan“, millele on lisatud eestikeelsed subtiitrid! Edaspidi plaanime seda teha regulaarselt, samuti on kavas lisada eestikeelsetele filmidele ukrainakeelsed subtiitrid!

Ukraina Filmiklubi Eestis linastused on heategevuslikud ning meie külastajad saavad soovi korral anda oma panuse Ukraina relvajõudude ja Ukraina rahva toetamiseks.

Õnnitleme siiralt oma alalisi ja uusi koostööpartnereid: FRESH PRODUCTION GROUP, Assotsatsiooni „Vaata Ukraina kino“, kõiki, kes on seotud filmide loomise ja filmilinastuste korraldamisega üle maailma!

Tule tutvu Ukraina kinoga!

Meil on hea meel teid näha, nii täiskasvanuid kui ka lapsi

9 september 2023