Näituse „Sõjast kõrbenud kujundid“ avamine

Näituse „Sõjast kõrbenud kujundid“ avamine

29. augustil osalesid Assotsiatsiooni esimees Volodymyr Palamar ja Assotsiatsiooni kommunikatsioonidirektor Inna Gordienko näituse "Sõjast kõrbenud pildid" avamisel, mille korraldas Ukraina Kreeka-Katoliku kiriku Tallinna kogudus Eestis koostöös rahvadiplomaatia projekti "Toeta Ukrainat!» kuraatoriga Jurii Kotyku ja kunstnik Ostap Kovaltšukiga. Sündmus toimus ausa ja kuulsusrikka prohveti, eelkäija ja Ristija Johannese pea maharaiumise ning Ukraina langenud kaitsjate mälestuspäeva mälestuspäeval Ukraina Kreeka-Katoliku kiriku Kolmkäe-Jumalaema kirikus Tallinnas.

"Ürituse avas isa Roman Kikh palvega õiglase rahu eest Ukrainas ja kõigi langenud Ukraina kaitsjate eest. Oma kõnes rõhutas isa Roman näituse avamiskuupäeva teatud sümboolikat ja kutsus meid järgima Ristija Johannese eeskuju, kes kaitseb pidevalt tõde ja vaadata sissemeie kangelaste ohverdustele, kes oma elu hinnaga võitlevad Ukrainale võidu.

Ostap Kovaltšuki maalid sarjast "Sõjast kõrbenud kujundid" on tehtud Ukraina traditsioonilisele sakraalmaalile omases puidule maalimise tehnikas. Tahvlitel näeme ikonograafilisi stseene – Kristust, Jumalaema Jeesus-lapsega, mis kunstniku idee järgi kehastavad Ukraina rahva tragöödiat ja kannatusi sõja ajal nende vabaduse eest,” teatab Ukraina Kreeka-Katoliku kiriku Eestis pressiteenistus.

Ukraina Organisatsioonide Assotsiatsiooni Eestis esimees tänas Eesti rahvast abi ja võimaluse eest ukrainlastele Eestis säilitada oma kultuuri, keelt ja identiteeti - tänu sellele on meil suurepärane võimalus külastada sellist ainulaadset näitust.

Samuti täname korraldajaid: UGCC Tallinna kogudust koostöös rahvadiplomaatia projekti "Toeta Ukrainat!" kuraatori Jurii Kotyku ja kunstnik Ostap Kovaltšukiga ning kutsume kõiki soovijaid külastama näitust!

Näitust saab külastada 2023. aasta septembri jooksul kell 10.00-15.00. Sissepääs tasuta.

Fotod: UGCC pressiteenistus Eestis, Inna Gordienko.

4 september 2023