Luuletaja ja helilooja Volodõmõr Ivasjuki 75. aastapäevale pühendatud loominguõhtu

Luuletaja ja helilooja Volodõmõr Ivasjuki 75. aastapäevale pühendatud loominguõhtu

Möödunud reedel kogunesid Tallinna ukraina kogukonna esindajad restorani SLAVA Ukraina restoran & kohvik, et austada suure ukraina – helilooja-esitaja, muusiku, multiinstrumentalisti ja luuletaja Volodõmõr Ivasjuki mälestust!

1970. aastatel tegi geniaalne helilooja ja laulja Ukraina popmuusika tuntuks üle kogu maailma. Nüüd naudivad Ivasjuki laulud uut populaarsuse lainet. Viimastel aastatel on helilooja teosed taaskord omandanud aktuaalsuse ja muutunud trendideks sotsiaalvõrgustikes, kõlavad uudsel moel inimeste isiklikes esitusloendites ja DJ-settidel, Ukraina relvajõudude sõjaväelased leiavad Ivasjuki lauludest inspiratsiooni võitluseks vene okupantide vastu...

Volodõmõr Ivasjuk oleks saanud tänavu 75-aastaseks, kuid KGB hukkas ta, kui ta oli vaid 30. Tähistamaks „Tšervona Ruta“ (taime punane ruut nimest) looja 75. sünniaastapäeva, korraldatakse üle maailma Ivasjuki loomingule pühendatud üritusi. Selline kirjandus- ja muusikaõhtu toimus ka Eestis.

Grupi Džerelo artistid - Taras Muzychko, Vyacheslav Luzan, Larysa Kovalenko, Inna Filipova, Viktoriya Pakholko ning Ruslana Volkova ja Liubov Laur - tulid laulma kogukonnale suure helilooja teoseid. Kõlasid Volodõmõr Ivasjuki tuntud ja vähetuntud teosed: „Vaid üks kord õitseb armastus“, „Ballaad malvadest“, „Hüljatud lilled“, „Ma lähen kaugele mägedesse“... Kogu seltskond laulis „Laul jääb meie vahele“, „Vetemängu“ ja, loomulikult, „Punast ruutu“!

Samuti loeti luuletusi Volodõmõr Ivasjukist edast ja Ukrainast, mida ta nii väga armastas... Luuletusi esitasid Liza Tarazevych ja Maria Makarenko.

Suur tänu Slava Ukraina restoranile, selle töötajatele ja kindlasti ka  lokaali omanikule Mart Luigele külalislahkuse ja maitsva Ukraina köögi eest! Loodame, et ukrainlaste poolt juba armastatud restoranist saab selliste ürituste pidamise alaline koht!

Täname Kolo Books-i selle eest, et andsite meie külalistele võimaluse osta ja lugeda ukrainakeelseid raamatuid! Ja Oleksandra Phonovskale imekaunite käsitööna valminud ehete eest, mida meie ürituste osalejad alati ootavad.

Seega ootame teid kõiki järgmisel korral Ukraina Organisatsioonide Assotsiatsiooni Eestis korraldatavatele õhtutele! Jälgige meie teateid, et ei jätaks järgmiste "õhtute" päeva ja kellaaega vahele!

1 aprill 2024