Õnnitleme Eesti Taasiseseisvumise Päeva puhul!

Õnnitleme Eesti Taasiseseisvumise Päeva puhul!

Täna, 20. augustil tähistatab Eesti iseseisvuse taastamist ning on väga sümboolne, et selline Eesti jaoks eriline tähtpäev langeb ajaliselt praktiliselt kokku Ukraina Iseseisvuspäevaga. See päev tuletab meelde vabaduse väärtust ja rahvuse ühtsust, suutlikkust seista vastu väljakutsetele ja säilitada rahvuslikku identiteeti. Mis on ühine nii eestlastele kui ukrainlastele.

Assotsiatsiooni juhatuse esimees Volodymyr Palamaril oli au viibida Eesti Presidendi Alar Karise ametlikul vastuvõtul, mis oli pühendatud Eesti Vabariigi Iseseisvuse taastamise 32. aastapäevale, ning isiklikult väljendada oma lugupidamist selle olulise Eesti riigipüha vastu!

„Me teame, mis hinnaga saavutatakse iseseisvust. Me teame, kui raskelt seda võitles endale kätte Eesti rahvas! Me väärtustame ja oleme tänulikud selle eest, et Eesti toetab täna meie võitlust iseseisva Ukraina olemasolu eest!“ – märkis ta.

Tema arvates on Eesti saavutused demokraatia, arengu ja innovatiivsuse valdkonnas eeskujuks paljudele teistele riikidele.

“Olgu riik, mis nii imeliselt aitab Ukrainat ja meie rahvast, ka edaspidi õitsev ja vaba, selle kodanike saavutused aga inspireerivad teisi oma arenguteel!“ – rõhutas Assotsiatsiooni Juhatuse liige.

Elagu Eesti!

20 august 2023