Palju õnne sünnipäevaks, Assotsiatsiooni juhatuse esimees Volodymyr Palamar!

Palju õnne sünnipäevaks, Assotsiatsiooni juhatuse esimees Volodymyr Palamar!

Palju õnne sünnipäevaks, Volodymyr Palamar!

Täna on tähtis päev ukrainlastele, kes juba teist aastat järjest astuvad täiemahulises sõjas vastamisi Vene agressoriga ja võitlevad õiguse eest olla oma maal vabad.

Täna on tähtis päev Eestile, mis saavutas 106 aastat tagasi iseseisvuse ja vabaduse. Täna on tähtis päeva ka Ukraina Organisatsioonide Assotsiatsiooni jaoks tähtis päev, sest sel päeval sündis selle juht - juhatuse esimees Volodymyr Palamar!

Sel päeval tahaks öelda palju siiraid ja sooje sõnu inimesele, kes andis suure osa oma elust ühiskondlikule tööle! Volodymyr Palamar koordineerib juba 16. aastat ühingu tegevust ja korraldab koostööd ukraina organisatsioonide vahel üle Eesti! Oma riigi tõelise patrioodina teeb ta kõik võimaliku ja võimatu, et Eestis säiliks ja areneks ukraina keel, kultuur ja traditsioonid, et siin elavad ukrainlased ei kaotaks oma identiteeti ja tunneksid sügavat emotsionaalset sidet oma sünnimaaga.

Oma sõna mees, aumees, tegude mees! Teie panus integratsiooniprotsessi arendamisse ja ukrainlaste toetusse, kes on praegu Ukraina sõja tõttu sunnitud Eestisse jääma, on hindamatu. Kümned ümberasunud inimesed pöörduvad teie poole iga päev abipalvega ja te leiate alati võimaluse neid inimesi toetada ja mitte ainult hea sõnaga...

Ja me teame ka seda, kui palju olete Ukraina heaks teinud sõja algusest saati. Kui palju humanitaar- ja sõjalist abi saatsite teie isiklikult rindele ja Ukraina tsiviilelanikkonnale. Saame palju kirju ja videotervitusi sõjaväelastelt ja tsiviilisikutelt, kes tänavad teid selle toetuse ja väsimatu vabatahtliku töö eest. Te alati ütlete „head teod armastavad vaikust“ ja ei meeldi sellest avalikult rääkida, nii et me ütleme seda teie eest!

Oleme uhked, et saame teiega koostööd teha, olla inspireeritud teie optimismist ja armastusest elu vastu, teie pühendumisest oma tegemistele, teie usust võitu ja teie võitlusest Ukraina vabaduse eest.

Soovime, et te ei kaotaks seda vaimujõudu, oleksite alati mõttekaaslaste ja teie väärtushinnangutega inimeste ringis, leiaks ja pühendaks rohkem aega iseendale, perele ja sõpradele, naerataks sagedamini ja et teil oleks rohkem põhjuseid olla õnnelik!

Palju õnnelike aastaid teile, härra Volodymyr!

24 veebruar 2024