Vabatahtlike päeva puhuks

Vabatahtlike päeva puhuks

4. detsembril külastasid Ukraina Organisatsioonide Assotsiatsiooni Eestis esindajad Anna Shulika ja Yevheniy Novokhatniy Ukraina suursaadiku Eestis Maksym Kononenko ja tema abikaasa Tetiana Dorošenko kutsel pühendatud pidulikku õhtut, mis oli pühendatud rahvusvahelisele vabatahtlike päevale.

Ukraina Suursaatkonna Eesti Vabariigis residentsis kohtusid Ukrainat toetavate Ukraina, Eesti ja rahvusvaheliste humanitaar- ja vabatahtlike organisatsioonide esindajad. Ukraina suursaadik Eestis avaldas siirast tänu kõigile neile, kes väsimatult vabatahtlikku tegevust läbi viivad ning rõhutas, et „vabatahtlik liikumine on kaasaegse maailma edasiviiv jõud“:

„Ukraina on kümme aastat pidanud ellujäämissõda agressiivse Venemaa vastu. Ukrainlased kaitsevad oma maad, oma rahvast, oma identiteeti. Kümne aasta vältel on ukrainlasi abistanud vabatahtlikud üle maailma. Nad ühinesid oma jõupingutusi relvade ja laskemoona hankimiseks, naiste ja laste vastuvõtmiseks, et saata humanitaarabi neile tsiviilisikutele, kes jätkuvalt elavad Ukrainas igapäevaste tulistamiste all. Ukrainlased ei tohi väsida oma vabaduse eest võitlemisest.
Siiras tänu vabatahtlikele selle eest, et nad meid selles võitluses abistamast ei väsi! Ma ei tea, kas Ukraina oleks ilma vabatahtlike abita ellu jäänud, aga tean kindlalt, et vabatahtlike abiga ei jää Ukraina mitte ainult ellu, vaid ka võidab!“


Aitäh Maksym Kononenkole Ukraina Organisatsioonide Assotsiatsiooni Eestis vabatahtliku tegevuse ja aktiivse koostöö äramärkimise eest!
Koos võidule!

6 detsember 2023