Külastasime Eesti sotsiaalministrit

Külastasime Eesti sotsiaalministrit

Eile külastasid Assotsiatsiooni esindajad Eesti sotsiaalminister Signe Riisalot!

Oleme ministrile selle võimaluse ja Eesti ukraina kogukonnale suunatud tähelepanu eest ääretult tänulikud. Rääkisime proua Riisalo ja Sotsiaalministeeriumi esindajatega viimastel päevadel Ukrainas Venemaa sõjalise agressiooni taustal aset leidnud kohutavatest sündmustest.

Minister märkis, et Eesti valitsuse toetus jätkub ja miski ei saa mõjutada seda, et seda kuidagi piiratakse või väheneb.

Vestluse käigus tõstatati küsimusi, mis on seotud Ukraina immigrantide toetamisega Eestis ning ministeeriumi vastavasuunalise tööga. Muuhulgas näitas ministri nõunik ettekannet, mis kajastas seda tegevust möödunud aastal. Kohtumisel viibis ka Luteri kiriku kaplan, kes jagas infot sellest, kuidas osutavad Eesti vaimulikud Ukrainast põgenikele vaimset ja psühholoogilist abi ning kui palju kaplaneid sellesse töösse vabatahtlikult kaasati.

Volodymyr Palamar kinnitas proua Signe Riisalole, et Assotsiatsioon on ministeeriumi usaldusväärne partner tulevaste projektide elluviimisel ning tänas ukrainlaste igakülgse toetuse eest Eestis ja isikliku osalemise eest Assotsiatsiooni projektides.

Muuhulgas külastas sotsiaalminister Ukraina Kinoklubi Eestis ja õnnitles ukrainakeelse raadiojaama Druzi.ee avamise puhul!

Kohtumise tulemuseks oli kokkulepe Assotsiatsiooni ja ministeeriumi vahelise koostöö jätkamise kohta, aga ka edasistes ühistes sammudes, mis aitaksid kaasa Ukraina sunniviisiliste sisserändajate kaitsele ja toetamisele Eestis, eelkõige nende isikute kaitsele ja toetamisele, kes kannatasid Ukraina sõja tagajärjel.

12 jaanuar 2024