Õnnitleme Ukraina Iseseisvuspäeva puhul!

Õnnitleme Ukraina Iseseisvuspäeva puhul!

Kallid ukrainlased!

Täna me kõik tähistame Ukraina Iseseisvuspäeva – päeva, mil meie riik teostas 32 aastat tagasi suure unistuse vabadusest ja iseseisvusest.

 See pole üksnes Ukraina püha, see on igaühe meist püha – see tähistab meie jõudu, meie unistusi, meie soove ja lootusi. Täna on meil võimalus täishäälel öelda, kus me ka ei asuks: „Me oleme Ukraina, me oleme iseseisvad, vabad ja võitmatud!“

 

Ukraina Iseseisvuspäeva tähistamine Eestis algas pidulikust lipuheiskammisest Eesti Vabariigi President Alar Karise, Ukraina erakorralise ja täievolilise saadiku Eestis Maksym Kononenko, Assotsiastiooni juhataja Volodymyr Palamari ja ukraina kogukonna esindajate osavõtul.

Pidulikule lipuheiskamise tseremooniale saabus ka tuntud Ukraina laulja, Eurovisioon-2004 võitja Ruslana.

Lipu heiskamise ajal kõlasid Ukraina hümn ja Ukraina rahvahümn “Oi u luzi tšervona kalõna”, mida laulsid Ruslana koos Ruslan Trochynskyiga, аga ka kõikide muude Kadrioru lossi Kadriorg Palace külalistega. Oma kõnes rõhutas Eesti President veelkord, et Eesti abistab Ukrainat tema iseseisvusvõitluses nii palju, kui vaja.

„Me peame jätkama veenma riike kogu maailmas, et inimlik soov olla vahendaja rahus ei tohi viia Ukraina huvide mahamüümiseni. Sellepärast, et sellisel moel me müüksime maha oma põhiväärtusi ja kõike, millele tugineb rahvusvaheline õigus“ – rõhutas Eesti President.

 

Omakorda Ukraina erakorraline ja täievoliline saadik Eestis tänas Eesti riigi riigipead märgilise tseremoonia ja muutmatu abi eest ukraina rahvale!

„Tänu teie toele Ukraina võitleb ja võidab… Just seepärast ei ole 24. august mitte ainult Ukraina Iseseisvuspäev, see on ka solidaarsuse päev võitluses meie ja teie vabaduse eest“ – rõhutas ta!

Assotsiatsiooni juhatuse esimees Volodymyr Palamaril oli au annetada lauljale Ruslana Lõžõtškole assotsiatsiooni meeskonna ja ukraina kogukonna nimel kingituse!

Mälestuseks Eestis viibimisest sai Eurovisiooni võjtja käevõru „Emake-Kodumaa“ Ukraina kolmhargiga, mis liigutas teda pisarateni

Head Iseseisvuspäeva Sulle, armas Ukraina! 

Me oleme ühinenud ja tugevad kui ei kunagi varem, me oleme suur perekond, mis püüdleb rahu, võitu ja õnnelikku tulevikku! Aitäh, Eesti, et toetad meid selles meie püüdluses

24 august 2023