Kohtumine Ukraina Suursaatkonnas Eestis

Kohtumine Ukraina Suursaatkonnas Eestis

16. detsembril kohtusid Assotsiatsiooni juhatuse liikmed ja töömeeskond Ukraina suursaadikuga Eestis hr Maksym Kononenkoga!
Kohtumine toimus Ukraina Suursaatkonna Eesti Vabariigis residentsis ja sellel oli pidulik jõulumeeleolu.

Assotsiatsiooni esindajatel oli võimalus rääkida oma möödunud aasta tegemistest, tulevikuplaanidest, rääkida probleemidest, mis kerkivad esile suhtlemisel riigiorganite ja teiste institutsioonidega, ning küsida suursaadikult, kuidas on tal võimalik aidata kaasa ühe või teise küsimuse lahendamisele.

Maksym Kononenko märkis, et saatkond on Ukraina kogukonnaga suhtlemiseks võimalikult avatud ning jääb alati usaldusväärseks partneriks.

Ühe laua taha said kokku organisatsioonide juhid ja esindajad: Ljubov Laur – Assotsiatsiooni juhatuse aseesimees ja loomingulise ühenduse "Orpheus" juht; Kateryna Popkova –Ukraina Noorte Liidu Eestis kasvandik, Yevgeniy Novokhatniy - Ukraina laulu- ja tantsurühma "Volja" kunstiline juht ja Anastasia Kozachok - Ukraina Noorte Liidu Eestis juures tegutseva ansambli peakoreograaf; Inna Gordiyenko - organisatsiooni Ukraina meedia Druzi MTÜ juht; Oleksandr Smirnov - Ukraina kunstistuudio "MRIJA" juht ning Aleksandra Rybnikova ja Andriy Verholyak - stuudio esindajad; Tetiana Ponyatenko - Paide linna Ukraina seltsi "Spohad" juht; Svitlana Smolyankina - Spilno_ee raamatukogu juhataja asetäitja; Alyona Duminika - Ukraina rahvamuusika ansambli "Dibrova" juht; Serhii Oliinyk „Stand up from UA“ asutaja ja OÜ Humor UA juht!


Kohtumisel suursaadikuga viibisid ka Assotsiatsiooni vabatahtlikud ja sõbrad: Andrus Rumm – MTÜ Vaba Ukraina üks asutajatest, Kalev Naur – Eesti ühiskonnategelane, Olga Sabanska – Ukraina Eesti Seltsi juhatuse liige, vabatahtlikud Alyona ja Fedir Aljohhinid, Natalie Shevchenko – Assotsiatsiooni vabatahtlik ja vaimse tervise spetsialist, Denis Priimagi – vabatahtlik, kes tõlgib eesti keelest ukraina keelde peaaegu kõigil ühingu üritustel ja Veronika Kukuruza - vabatahtlik, kes filmib ja pildistab Assotsiatsiooni sündmusi ja üritusi.


Suursaadikuga räägiti erinevatel teemadel, mis on olulised Eesti organisatsioonide juhtide ja esindajate jaoks: kuidas jätkuvalt ühendada ukrainlasi Eestis ja säilitada nende identiteeti, kuidas toetada vabatahtlike liikumist, mida teha, et abi Ukrainale ei peatuks, milliseid projekte tuleks arendada selleks, et ukrainlased integreeruksid Eesti ühiskonda, kuidas seista vastu venemaa propagandale ja mida saavad Assotsiatsiooni ukraina organisatsioonid selle nimel ära teha.


Pingevaba suhtlemisõhkkond ja suursaadiku siirus puudutas kõiki kohalviibijaid ning kohtumise lõpus autasustati mitmeid Assotsiatsiooni esindajaid ja vabatahtlikke diplomiga: Andrus Rumm, Kalev Naur, Andriy Verholyak, Veronika Kukuruza, Inna Gordiyenko ja Denis Priimagi said saatkonnalt aukirju erilise panuse ja abi eest kodanikutegevuse arendamisse.
Omalt poolt kutsus Assotsiatsiooni meeskond Maksym Kononenko pidulikule kontserdile, mis toimus Mustpeade majas vahetult pärast kohtumist suursaatkonnas!


Täname Ukraina Suursaatkonda Eestis sooja vastuvõtu, autasude ja kingituste eest, eriti aga suursaadiku abikaasat proua Tetiana Kononenkot külalislahkuse eest!


Loodame järgmistele kohtumistele veelgi tihedamas ringis, kuna mitte kõik Assotsiatsiooni liikmed ei saanud isiklike asjaolude tõttu kohale tulla. Usume, et Ukraina Suursaatkonna Eestis toel suudame ellu viia veelgi olulisemaid projekte ning juurutada veelgi rohkem heategevuslikke algatusi, mis viivad meid lähemale meie Võidule!

18 detsember 2023